iPhone ja kytkykauppa

by
iPhone yhdistettävänä tietokoneeseen

iPhone yhdistettävänä tietokoneeseen

iPhonessa on aiheuttanut pahennusta muun muassa se, että sitä saa ainoastaan kytkyllä, paitsi muutamassa maassa. Itse harmittelin tätä kauan pitkäaikaisena Saunalahden (=Elisan) asiakkaana. Tärkein syy oli, että minulla on Dataetu-paketti Saunalahdella, jolla saa rajattomasti rajaamatonta datasiirtoa kympillä kuussa. Soneralla vastaava maksaa n. 25€/kk.

Eräs keino on ostaa Minun Sonera -liittymä, olla ottamatta siihen mitään paketteja jolloin se maksaa ainoastaan 2€/kk (=48€/24kk), ja odottaa iPhone Dev Teamin tai muun hakkeriryhmän softaa, joka poistaa SIM-lockin eli laitteen sisäisen lukituksen, joka estää käyttämästä muita kuin Soneran sim-kortteja.

Mikäli Sonera aiheuttaa liian pahoja allergiareaktioita (itse laskin, että lukuunottamatta hieman hitaampaa siirtoyhteyttä en häviä Sonera-diilissä mitään), on suomalaisella muutamia vaihtoehtoja. Listaan ne alla.

iPhone Dev Team

iPhone Dev Team on ryhmä anonyymejä kehittäjiä, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen murtaa Applen ”hirmuvallan” ja tehdä iPhonen softasta vapaasti muuteltava. Tämä tehdään erittäin matalan tason (bootloader / kernel) hakkeroinnilla, ja se nojaa puhtaasti Applen softan turvallisuusaukkoihin. Jos Apple tilkitsee ne, kilpajuoksu alkaa alusta. Dev Team on murtanut eli ”Jailbreakannut” iPhone 2G:n ja 3G:n 1.1.4 ja 2.0 softat, sekä unlockannut (sim-unlock, eli mahdollisuus käyttää mitä tahansa sim-korttia, myös muiden operaattorien) iPhone 2G:n mutta ei 3G:tä, sillä sen ”3g baseband” on erilainen. Voi olla että unlockia ei koskaan saada valmiiksi, tai sitten se julkaistaan ensi viikolla. Kehitystä voi seurata osoitteessa

http://blog.iphone-dev.org/

iPhonen ostaminen ulkomailta

iPhonea myydään lukitsemattomana tietyissä maissa (lista lukitsemattomista iPhone -maista), joten jos sattuu menemään matkalle Italiaan tai Hong Kongiin, voi olla mahdollista hankkia puhelin sieltä. Ongelmana kuitenkin on se, myydäänkö puhelinta ulkomaalaisille, tyystin ilman sopimusta. Italiasta puhelinta ei ainakaan voi ostaa netistä ulkomaalaisena.

Elisa myy iPhonea syksyllä

Huhujen mukaan Elisa ryhtyy myymään iPhonea syksyllä. Voi olla että sopimusehdot ovat paremmat. Mene ja tiedä.

Avainsanat: , , , , ,

Jätä kommentti